Oldal kiválasztása

Nick Vujicic

Nick Vujicic neve ismerős lehet számodra. Ő az a szerb férfi aki kezek és lábak nélkül született. Nick megmutatta, hogy fogyatékkal is lehet teljes életet élni, és nem szabad sohasem feladni.

Kattints a lejátszás gombra és nézd meg ezt a rövid üzenetet:

 

 

Gyermekkorában sokan csúfolták és 10 éves korában öngyilkos akart lenni. A tragédia nem következett be, így emberek milliói tekintenek rá hősként, többek között én is. 17 éves korában kezdett el prédikációkat tartani, mára rengetegen vesznek részt előadásain és olvassák könyveit.

Életének célja az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogyan valósítsák meg álmaikat.

nick-gyermeke

Ma boldog családban él gyermekével és feleségével.

Idézetek Nick-től:

“Én dönthetek. Te dönthetsz. Úgy is dönthetünk, hogy kitartunk a csalódásaink és a hibáink mellett. Dönthetünk úgy, hogy keserűek, dühösek vagy szomorúak maradunk. Vagy amikor nehézségekkel és bántó emberekkel kerülünk szembe, dönthetünk úgy is, hogy tanulunk a tapasztalatainkból, és továbblépünk, és vállaljuk a felelősséget a saját boldogulásunkért.”

“A pesszimizmus és a negatív hozzáállás csak arra garancia, hogy soha ne tudj felülkerekedni a körülményeken.”

“Bármennyire is kétségbeejtőnek tűnik az életed, van remény! Amennyire pocsék körülmények között vagy, annyival jobb napok várnak rád. Nem számít, mennyire borzalmasnak tűnik a helyzeted, képes vagy fölé emelkedni. Ha csak sóvárogsz a változás után, azzal nem változtatsz meg semmit. Ha viszont úgy döntesz, hogy most rögtön a cselekvés mezejére lépsz, azzal megváltoztatsz mindent!”

“Ne hagyd, hogy a félelmed visszatartson az álmaid megvalósításától. Tekints úgy a félelmedre, mint valami füstérzékelőre. Figyelj oda rá, ha megszólal, nézz körül, hogy valós veszély fenyeget-e, vagy csak megszólalt a riasztó. Ha nincs igazi vészhelyzet, felejtsd el a félelmed és éld tovább az életed.”

Miért ő a példaképem?

Mert megmutatta, hogy a korlátaim ellenére elérhetem az álmaimat, ha elég kitartó vagyok. Rendkívüli hozzáállás az, ahogy Nick éli az életét. Még egy dolog, ami igazán fontos számomra az üzenetei közül: ha nehéz, akkor se add fel! A kudarcok segítenek, felkészítenek, előrevisznek, ha hajlandó vagyok tanulni belőlük! Nickhez hasonlóan, én is fontosnak tartom a kisfilmben elhangzott gondolatát: “ösztönözni az embereket, hogy váljanak azzá, amik lehetnek”. Közeleg a nap, amikor személyesen is találkozhatok Nickkel. Pécs 2013.04.20. – Gyere te is – jegyrendelés >>

Nick weboldala:

http://www.lifewithoutlimbs.org/

Magyarul megjelent könyvek:
Nick Vujicic – Élet korlátok nélkül (Ezt már olvastam, neked is javaslom)

Nick Vujicic – Megállíthatatlan (Ezt pedig nem sokára olvasom)

http://www.libri.hu/szerzok/nick_vujicic.html

Oszd meg, ha hasznosnak találod:

Pin It on Pinterest