Oldal kiválasztása

Rakonczay Gábor, a világon elsőként evezte át az Atlanti-óceánt egy kenuval. Ráadásul a több mint hatezer kilométeres távot mindössze  61 nap alatt tette meg. Belegondoltál? Egyedül az óceánon, egy kis lélekvesztővel, s előtted csak a mérhetetlen mennyiségű víz, a vízből formálódott hegyek, no meg a cél!

 Rakonczay Gábor

Terv: Portugáliából, a Kanári-szigetekig, majd az óceánon való átkelés után érkezés a Karib-szigeteki  Antiguához. 3455 tmf / 6400 km. TELJESÍTVE!

Gáborral készült riport:

Két hónap, sanyarú körülmények közepette, hullámok, viharok, hideg, meleg, de végigcsinálta!

Amikor egy vihar közbeszól: “1,5 napja nem lehetett evezni, vártam, hogy jobb lesz az idő” Majd jött egy nagyobb hullám…

Azután minden megváltozott, a kenu felborult. Próbálod elképzelni? Kint tombolt a vihar, hatalmas hullámok között egy kenuval, nem valószínű, hogy bármelyikünk szívesen cserélt volna helyet Gáborral. Te mit csinálnál? Valószínűleg hasonlóképpen reagálnánk, mint Gábor. Az ő válasza ez volt: “féltem”. 

Várhatott volna, hogy majd lesz valahogy, de továbblépett és cselekedett. “Pontosan tudtam, hogy mit kell csinálni, és csináltam”. Egy lehetősége maradt, meghozta a döntést és a zord körülmények ellenére is megtette, amit lehet.

A mindennapokban is vannak hullámok, sőt viharok is, természetesen más lehet átélni az óceánon egy kenuban. Te megteszed amit lehet a körülmények ellenére?

Mindig lesznek olyan emberek körülötted, akik nem örülnek a sikereidnek. Ne engedd, hogy lehúzzanak, legyen mindig előtted, hogy Te miért csinálod. Gábor csak ennyit mondott: “Vannak, akik elkezdenek gondolatokat gyártani úgy, hogy fogalmuk sincs az egészről. Én ezt magam miatt csináltam, nem az volt a cél, hogy az emberek otthon mit gondolnak erről.” A Te cselekedeteidnek mi a motivációja? Hagyod, hogy mások befolyásolják a döntéseidet vagy vállalod a felelősséget az életedért?

 Tűzhangya – Rakonczay Gábor és Rakonczay Viktória könyve

Egy rendkívül motiváló könyv álmaid megvalósításához Tűzhangya

„Ha Viktória és Gábor pár évtized múlva megkérdezik egymástól/önmaguktól, mi lett az álmaikból? – Lesz mit válaszolniuk.” Fábry Sándor

„Ami leginkább meglepett, az a hihetetlen elszántságuk volt, amellyel hozzáálltak az Atlanti-óceán átevezéséhez, noha kezdetben nem volt egyetlen szponzoruk sem.”
Kenneth F. Crutchlow, Nemzetközi Óceán-átevező Szövetség ügyvezető igazgató

 

Tetszett a videó?

Mondd el a véleményed >>

 Oszd meg, ha hasznosnak találod:

Pin It on Pinterest