Oldal kiválasztása

 

Talán már a Te életedben is volt egy-két kudarc, ami letört, visszafogott. Különösen nehéz újból nekilátni és elkezdeni valamit, ha egy nagy pofont kaptunk. Nem csak a nagy ütések, hanem a sok apró ütés is hatással lehet, főleg, ha már egy jó ideje kapjuk. Mit tehetsz?

Az élet egy hosszútávfutás és nem egy vágta. A kitartás fontos szerepet játszik az álmaid megvalósításában, amikor nem adod fel, és a nehézségek ellenére folyamatosan küzdesz minden egyes nap. Ahogy Stallone mondja a Rocky-ban: “Bírni kell a pofonokat” – ez sokszor nagyon nehéz, de kitartás kell az élet minden területén. Szerinted másoknak könnyebb?

Köztudott, hogy Edison több, mint 11 000 kísérletet végzett, amíg megtalálta a wolframot a szén izzószál helyett. Te kitartottál volna a 300. vagy a 2000. sikertelen kísérlet után is? Edison kitartott és létrehozta az első wolframszálas villanyégőt, amely megváltoztatta a világot. Mi a jó abban, hogy elesünk, hogy kudarcokkal találkozunk?

A nehézségek, problémák, kudarcok formálnak, alakítanak és segítenek, hogy jellemünk megfelelően formálódjon. Ne engedd, hogy a kudarcok letörjenek! Minden egyes kudarc egy fejlődési pont, ami formálja a gondolkodásodat, hozzáállásodat. Mit énekelt erről Deniz?

Ahogy Deniz énekli  – “Soha ne add fel, érd el az álmaid. A kudarcok ne törjék a szárnyaid, gyerünk állj fel, próbáld meg még egyszer…”

Soha ne add fel!
Hányszor fogsz elesni? Valószínűleg sokszor, ez az élethez tartozik. Csak gondolj bele, hogy mikor egy kisgyerek elindul, az első lépései után, hány zúzódást kell összeszednie, mire stabilan fog járni. Nem vagyunk egyformák, van akinek ez előbb fog menni, és lesznek akiknek később, de menni fog!

Egy jó tanács:
“Ha elestünk, felállni és továbbmenni! Lehet, sőt biztos, hogy elesünk, de legalább egy lépéssel tovább.” – Szalézi Szent Ferenc

Ismét Deniz-t idézem: “soha sincs késő, hogy elkezdd újra”

Ami sokat tud segíteni a kitartásban:
A motiváció! Keresd meg azt a motivációt, a nagy MIÉRT-et, ami mozgat, mert e nélkül nehéz lesz. Legyen mindig a szemed előtt, hogy amit csinálsz, azt miért csinálod. Ez nagyon tud segíteni, hogy végigcsináld.

Hiszek benne, hogy ha elég kitartó vagy, akkor neked is sikerülni fog! Meg tudod csinálni!

Kérlek, oszd meg a sikereidet, amit sikerült elérned!

Oszd meg, ha hasznosnak találod:

Pin It on Pinterest