Oldal kiválasztása

Mondd csak, te is el szoktál gondolkodni azon, miért van az, hogy nincs időd fontos dolgokra, miközben mások kényelmesen élik az életüket?

Idő ajándékba

Mit szólnál, ha varázsolnánk számodra egy kis időt? Egy nap 24 óra, ezért jól meg kell választani, hogy mivel foglalkozol, mert gyorsan elfogynak az értékes perceid. Mi viszi el az idődet, mik azok a tevékenységek, amik naponta megfosztanak a fontos dolgaidtól?

Szeretnél nyugodtabb életet? Ha a válaszod igen, akkor a számodra fontos dolgokra kell koncentrálnod, és a sürgős feladataidat szép lassan felszámolni. A sürgős feladatok felszámolásáról már írtam az “Első Lépés” csomagban (Befejezetlen feladatok felszámolása), olvasd el ismét és kezdd el megvalósítani!

A feladatlisták helyett most egy olyan listát érdemes készítened, amely felszabadít a sok feladat alól. Arra kell koncentrálnod, hogy mi az, amit a feladatlistáidból kihúzhatsz. Ezt a listát “nem teszem listának” nevezem. Olvass tovább és kiderül, hogy miért előnyös számodra, ha elkezded használni.

Miért jó neked, ha elkezded használni a “nem teszem listát”?

    • Tisztán fogod látni, hogy mire megy el az időd,
    • Fontos dolgokra tudsz koncentrálni,
    • Több időd marad a családodra, pihenésre, szórakozásra,
    • Kiderül, hogy mik azok a jó dolgok, amik a legjobbról veszik el a figyelmed.

Ahhoz, hogy össze tudd állítani a saját “nem teszem listád”, át kell gondolnod, hogy mik a számodra fontos dolgok. Mik azok az értékek, melyek meghatározzák, hogy mivel foglalkozol és mit tudsz félrerakni?

Ha igazán szeretnél megszabadulni a felesleges dolgoktól, akkor itt az ideje megírnod a saját listádat. Láss munkához:

Nem teszem lista

Ha vannak feladatlistáid:
Vedd elő a feladatlistáid és nézd át, hogy mi az, amivel nem kell foglalkoznod (itt vedd figyelembe az értékrendedet), esetleg gondold át, hogy ki tudja helyetted megcsinálni.

Ha nincsenek feladatlistáid:
Érdemes egy héten keresztül leírnod, hogy mire megy el az időd. Egy hét után vedd elő a listát és húzd ki mindazt, amivel nem kell foglalkoznod (itt vedd figyelembe az értékrendedet), esetleg ki tudja helyetted megcsinálni?

Ha elfogadod, hogy nincs mindenre időd és végigcsinálod ezt a feladatot, akkor tapasztalni fogod, hogy milyen nagyszerű érzés, amikor időt kapsz ajándékba, amitől felszabadultan érzed majd magad.

 

Tetszett a bejegyzés?

Mondd el a véleményed >>

Oszd meg, ha hasznosnak találod:

Pin It on Pinterest