Oldal kiválasztása

Kezdd el megfigyelni magad!

    • Mi foglalkoztat mostanában?
    • Hogyan telnek a napjaim?
    • Céljaim felé haladok?

Indulj el!
Ha igazán szeretnél megerősödni, akkor el kell végre indulnod. Először is döntsd el, hogy hajlandó leszel meghozni naponta az áldozatot, hogy céljaid felé haladj. Dönts és tarts ki mellette, mert az álmok megvalósítása egy hosszútávfutás, meg kell tenni a napi minimumot, hogy elérd őket. Állj meg egy pillanatra és tekints rá az életedre, vizsgáld meg a lehetőségeidet. Minden nap tedd meg a napi minimumot! A nap végén visszatekintve megelégedéssel fog eltölteni, hogy sikerült előre lépned. Hogyan lehetsz egyre lelkesebb?

Kihívások, amik erőt adnak
Önbecsülésed növekedése mellett folyamatosan lelkes leszel, ha újabb kihívásokat állítasz az életedben. Ilyenek lehetnek: napi 30 perc mozgás, max. napi 30 perc TV nézés, napi 3-4 liter víz. A lényeg, ha elértél valamit, állíts fel egy újabb kihívást, hogy motivált legyél. Ha szeretnél valódi eredményeket elérni, akkor olvass tovább…

Igazán szeretnél valamit elérni?
Eldöntheted, hogy leragadsz az önsajnálatnál és mindenki más hibáztatásánál jelenlegi élethelyzeted miatt, vagy előre nézel és a tettek mezejére lépsz. Ez utóbbi esetben a kiindulópont, hogy feltárod a problémát. Ha tudod, mi az a körülmény, amivel nem értesz egyet, könnyebben tudsz azon változtatni.

Törekedj arra, hogy meglásd milyen a helyzet valójában, és találd meg, hogy miért lehetsz hálás. Tekints erre úgy, mint egy újabb lehetőség valami új megtanulására és a tapasztalat későbbi hasznosítására.

Fogalmazd meg, hogy hova akarsz eljutni, lehetőleg írd le és naponta olvasd el, ezzel megerősítve magad. Gondold át és tervezd meg, hogyan fogod megcsinálni. Egyet viszont ne felejts, semmit sem ér a tervezés, ha nincs utána cselekvés. Álmodd meg, tervezd meg, cselekedj!

Elégedett élet kulcsa
Élj át minden pillanatot, aminek részese vagy. Érezd a finom ebéd illatát, örülj a gyermekeid mosolyának, figyelmesen hallgasd, amikor párod megosztja veled örömeit.

Ha az élet kezd magával húzni, egyre több feladat súlya nyom, akkor van a legmegfelelőbb ideje egy kis lazításnak. Állj meg egy kicsit, sétálj egyet a friss levegőn, hallgasd a madarak énekét, hallgasd meg a kedvenc zenédet…

Minden nap, lefekvés előtt átgondolom, hogy mi is történt velem aznap. Mi az, amiért hálás lehetek? Kik vesznek körül? Milyen dolgokkal rendelkezem? Mi történt?

 

Legyél erős és bátor, lépj az álmaid felé vezető útra!

 

Kérlek, oszd meg velem a gondolataidat:

Mondd el a véleményed >>

 

Oszd meg, ha hasznosnak találod:

Pin It on Pinterest